CULTURA
Les festes i
tradicions de Molins de Rei són:
-
Fira
de la Candelera: Al 2018 farà 167 anys que Molins de
Rei segueix mantenint viva la Fira de la Candelera. Va ser creada per Isabel
II, i la primera fira va ser l’any 1852. Té lloc la primera setmana de febrer.
Un mig milió de persones la visiten habitualment. Pots trobar des de jardineria
a alimentació, vins, maquinaria agrícola, etc.
La Fira de la Candelera és la celebració més emblemàtica de Molins de
Rei i una de les tradicions més populars del nostre país.
-
Carnestoltes:
El Carnestoltes a Molins de Rei omple de disbauxa els carrers de la vila.
Passen diverses comparses fent un recorregut per tota la vila fins arribar a un
lloc determinat per la recollida de premis.
- Tres
Tombs: És un recorregut amb cavalls, ponis i carros
celebrat el dia de Sant Antoni Abad (patró dels animals). Es fa tres vegades el
mateix recorregut pels principals carrers de la vila.
-
Sant
Jordi: Pel
dia de Sant Jordi, Molins de Rei s’omple de llibres i de roses.
-
Festes
de Nadal: El cicle nadalenc acull festes com el Caga Tió,
els concerts de Nadal, les representacions dels Pastorets, la Fira de Nadal,
l'arribada de els Reis d'Orient, els guarniments de carrers i comerços...
-
Festa
Major: La Festa Major de San Miquel Arcàngel se
celebra, anualment, el dia del patró de Molins de Rei, el 29 de setembre. És la
festa més popular del municipi. Hi ha diverses activitats com “Estira la
corda”, la cursa de Sant Miquel, els gegants, els castellers, el Camell, les
bèsties de foc, etc.
-
Sant
Joan:
Com a tots llocs, el dia de Sant Joan es llencen petards i la diversió envaeix
el poble.
També hi ha un Festival de Cine de Terror molt
important, que es celebra a La Peni, (edifici de la joventut catòlica), i hi ha
algunes xerrades a la Federació Obrera. Aquest any serà la 36ena edició del festival. i es celebrarà del 10 al 19 de novembre.
Aquí teniu alguns
plats típics de Catalunya, que es poden menjar a Molins de Rei:
-
Mar
i Muntanya: Aquest plat, porta carn, peix i una mica de caldo.
-
Salsa
romesco: Aquesta salsa es menja amb els calçots, que són
cebes rostides. Està feta de tomàquet, all, pa, ametlles i avellanes, pebrots
vermells secs. Normalment els calçots van acompanyats d’un segon a la brasa,
com les botifarres.
-
Cargols:
A Catalunya, Mallorca i al País Valencià hi ha una gran tradició gastronòmica
al voltant dels caragols de terra.
-
Crema
Catalana: Són unes postres típiques
i tradicionals de la cuina catalana. És
el dolç català més conegut, fet a base de llet, ous i sucre, que generalment es
presenta amb una capa de sucre cremat a sobre.
-
Pa
amb tomàquet: És una típica recepta de la cuina
catalana i balear, similar a la bruschetta italiana. Ha
estat considerat el plat insígnia de la cuina catalana.
-
Escalivada:
És un plat tradicional de la cuina catalana amb pebrots, albergínies, cebes i
de vegades patates escalivades
i pelades o bacallà salat.
-
Escudella:
Prové de l'ebullició de la carn d'olla amb llegums com cigrons, patata i col. També s'hi
sol afegir ceba o porro, api, pastanagues i
un o dos grans d'all.
Com que és un plat calent se sol consumir a l'hivern.
-
Panellets:
Són uns dolços típics de la tardor, específicament de la castanyera.
-
Mel
i mató: Són unes postres senzilles
que es preparen simplement tallant un tros de mató i
afegint mel.
Constitueix un dels plats emblemàtics de la cuina catalana i són una
de les postres més populars d'aquest país.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada